999

När jag skriver 999 menar jag varken Kent-låten eller ett nödnummer, utan Nintendo DS-spelet 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. Spelet släpptes sent 2009 i Japan och sent 2010 i Nordamerika, men tyvärr aldrig i Europa, tror inte heller det finns planer på en release. Men det finns ett gott antal fungerande ROM's och emulatorer.

Story:
Du vaknar av att du faller ut ur en våningssäng, utan något minne av hur du kom dit. Du märker sedan att du är instängd i ett rum du aldrig har sätt förut, det ser ut som en hytt på en båt... Plötsligt slår någonting mot ett fönster, det spricker och vatten börjar forsa in. Panikslaget så försöker du ta dig ut ur rummet. Efter lite klassisk pussellösning så tar du dig ut ur rummet och finner 8 andra personer, bland annat en gammal barndomsvän.. Du får sedan information om ett speciellt "spel" som du nu är med i, the Nonary Game.

Spelet slår mig först som en blandning mellan Ace Attorney och Professor Layton med mycket element från Visual Novels och Escape the room-spel. Spelet fortsätter och du får olika val på vad du ska göra, och man märker från början att dessa val kommer påverka hur spelet fortsätter, och vilket slut du får. Spelet lägger mer fokus på själva diaolgerna och story än på själva pussel-delen, med en bra balans. Det är indelat i en "seek a way out/pussel"-del och en "story, dialog och val"-del, men det kanske är under pussel-delarna som man får mest backstory. Spelet är också lätt för att vara ett "escape the room"-spel, men det är inget man stör sig på.
När du klarat spelet första gången så kan du sen välja att starta om med minnen, alltså att du startar om spelet, men de val du gjort innan kommer vara markerade. Spelet är vuxnare än någonting annat jag spelat på DS, men bara på ett bra sätt. Jag rekommenderar verkligen detta spel till alla som gillar lite kortare visual novels, och folk som gillar spel med mycket story och lite problemlösning.

Trailer:


Kommentarer



NAMN:

E-postadress - BEHÖVS INTE

Site:

tack. ♥

Trackback
RSS 2.0